Stworzona dla wielbicieli mocnej kawy, mieszanka o dużej zawartości kofeiny. Kawa ma głęboki i intensywny smak. Zachwyca doskonałym aromatem, gęstą pianką o bursztynowym odcieniu. Doskonała do ekspresów ciśnieniowych.
Grano Fresco
Uniwersalna w smaku mieszanka selekcjonowanych ziaren arabika i robusta. Kawę charakteryzuje kremowa, gęsta pianka, niska kwasowość, zharmonizowany smak i mocny aromat. Sprawdzi się zarówno do przygotowania espresso jak i kawy z dodatkiem mleka.
Maestro Aroma Crema
Aromatyczna mieszanka średnio palonych ziaren arabika z Ameryki Południowej, charakteryzuje się zrównoważonym, łagodnym i orzeźwiającym smakiem. Wyrazista robusta jest pozbawiona cierpkości i goryczki. Wyczuwalne aromaty wanilii i rodzynek.
Miscela Superiore
Mieszanka szlachetnych ziaren arabiki pochodzącej z terenów wysokogórskich Ameryki Południowej i Afryki z niewielką domieszką robusty z Azji. Kawa charakteryzuje się słodkim, łagodnym smakiem, delikatnym aromatem i zbalansowaną kwasowością.
Maestro Premium
Mieszanka wyjątkowych, ręcznie zbieranych ziaren 100% Arabica o niskiej zawartości kofeiny. Kawę wyróżnia bogactwo smaków a zbalansowane palenie wydobywa z ziaren aromaty orzechów i miodu. Dedykowana dla osób, które oczekują od kawy czegoś więcej.
Caffe Oro
Unikalna mieszanka sześciu odmian arabiki pochodzącej z najlepszych upraw znajdujących się w Ameryce Środkowej, Południowej i Afryce. Umiejętnie przygotowana, doskonale wymieszana i wypalona przez naszych mistrzów palarni Maestrocafe daje nam gwarancje wysokiej jakości produktu. Kawę charakteryzuje wyjątkowo słodki, delikatny i jedwabisty posmak.
Caffe Honduras
Pochodzące z Hondurasu ziarna 100% arabiki, gdzie owoce kawowca uprawiane są na wysokościach 1500- 2000 metrów n.p.m. Idealne warunki klimatyczne, ręcznie zbierane ziarna i średni stopień wypalenia sprawia, że jest ona tak wyjątkowa. Charakteryzuje się niską kwasowością, głębokim aromatem z wyczuwalnymi w smaku nutami orzecha laskowego.
Caffe Brasile
Caffe Brasile to kawa stworzona z pasji kompozycja stuprocentowych ziaren arabiki pochodzących z Brazylijskich upraw położonych 1200 metrów n.p.m. Ziarna zbierane ręcznie, dokładnie selekcjonowane i wypalane w stopniu średnim. Charakteryzuje się intensywnym aromatem, niską kwasowością, niezapomnianym smakiem z wyczuwalnymi nutami orzechów i czekolady.
Ethiopia Djimmah
Etiopia uznawana jest za ojczyznę kawy, naturalne warunki upraw, doskonałe czynniki atmosferyczne i świetna jakość sadzonek sprawia że kawa ziarnista Dijmmah jest jedną z najbardziej charakterystycznych etiopskich kaw. Ziarna charakteryzują się akcentami rodzynek i aromatem wytrawnego wina
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.